יוד בפירות ים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, אמי סבלה מתת פעילות של בלוטת התריס. לפני מס' שנים עברה ניתוח לכריתת הבלוטה ומאז מטופלת באלטרוקסין. בעבר נאמר לה כי אסור לה לצורך מזונות שיש בהם יוד. אני מבינה כי העניין תקף לקלמרי אך מה בנוגע לשרימפס ושאר השרצים? אודה על תשובתכן. בברכה, מיטל
שלום מיטל, ישנה בעיה קשה להעריך כמות יוד במזון מסויים, בשל השוני בסביבה בה הם חיים, לדוגמה איזה ים, איפה בים, לאורך איזה חוף, על איזו אדמה גדלו ועוד. לכן אין לדעת מהי תכולת היוד במזונות באופן קבוע ולכן רוב הטבלאות לא מציינות תכולת יוד במזונות. לדוגמה, דגים שמקורם באגן הים התיכון שלנו, לחופי ישראל, עניים מאוד ביוד לעומת חופים אחרים. השאלה מהו המקור. ישנה תמיד מחשבה שרק מוצרים מן היום מכילים הרבה יוד, אך גם במצרי חלב, בייחוד מוצרלה, יש הרבה יוד. לכן הכי חושב, לאכול מאוזן, לא לבצע שינויים חריגים בתפריט, ומה שרגילים לאכול, להמשיך לאכול. בברכה,דנה