דג אמנון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני מאוד אוהב לאכול דג אמנון (מושט). מדובר בפילה של מושט שאני קונה אותו קפוא ברשתות השיווק. האם הוא נחשב בריא מבחינת ערכיו התזונתיים: חלבונים, אומגה 3 וכו'? האם העובדה שהוא קפוא לא פוגמת בערכיו התזונתיים? האם אכילה של פילה מושט על בסיס יום יומי הינה מוגזמת? אני אוכל כל יום שני נתחים בני כ-100 גרם כ"א. כמה קלוריות בערך יש במאה גרם פילה מושט (אני מבשל אותו או אופה בתנור עם שתי כפות שמן וכמה עגבניות ופלפלים טריים) אנקדוטה קטנה לסיום: השם שלי באמת אמנון. במשפחתי מתבדחים על חשבוני ש"אמנון אוכל כל הזמן אמנון"...
שלום אמנון, דג אמנון-מושט לא נחשב לדג מזין במיוחד ונחשב יחסית לעיתר שומן. אינו עשיר באומגה 3 אך מהווה מקור מצויין לחלבון, אלשגן וזרחן. רצוי לצרוך דגים טריים ולא קפואים. לא הייתי ממליצה לאכול כל יום, בכל מקרה. רצוי לגוון עם בשר בקר, עוף והודו. ב- 100 גר' דג יש כ- 150 קק"ל בממוצע. בברכה,דנה