מתכונים ורעיונות לכלכלה רכה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/12/2010 | 10:20 | מאת: אין שן

שלום רב לצערי, אני עומדת לעבור הליך השתלת שיניים נרחב בפה. במסגרת ההליך עוקרים לי שיניים רבות ועושים השתלת עצם. זה אומר שלאורך כשנה לפחות יהיה לי חסר משמעותי בשיניים בפה. בעיקר טוחנות. יש לי מעין שיניים "זמניות" אך הן אינן נוחות לאכילה של אוכל כמו שאני אוהבת וצריכה (נטיה להשמנה ולעצירות). אשמח להפניות שלכן למקורות עם המלצות לתזונה בריאה (כמו שאני רגילה לה: עם סיבים, ירקות, פירות, דגים ומעט מאוד בשר) מתאימה לאנשים כמותי. תודה רבה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה
02/12/2010 | 15:45 | מאת: דנה ויינר

שלום, אני יכולה לתת לך המלצות חלקיות ובנוסף עליך לגשת לדיאטנית לייעוץ אישי: פירות וירקות אפשר לשים בבלנדר ולשתות סחוט טרי כל יום, גם מיץ פרי וגם מיץ ירק, הכי חשוב לשמור על הקליפה.כמו כן אפשר ירקות מבושלים או רסקי פרי.בריסוק עם הקליפה תקבלי את כל הסיבים שאת צריכה מירקות ופירות. מוצרי חלב- אין בעיה כולם רכים וניתנים לאכילה. בשר ומוצריו- אפשר קציצות רכות מבושלות, גם בשר רק של עוף יכול לעבור. במידה ולא, בשלי מרקים עשירים בירקות, פחמימה עשירה בסיבים ובשר וטחני באופן מלא למרקם מתאים. דגים נחשבים לבשר רך, כך שאין בעיה. ביצים טונה הינם רכים ואין בעיה לאוכלם גם בחסר שיניים. אם את רוצה תוספת של סיבים, ישנם סיבים שממיסים במים. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית