יוגורט

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/08/2002 | 16:35 | מאת: י

שלום הבנתי שמומלץ ליצרוך יוגורט לפחות פעם ביום. אני גם אוהבת יוגורט וגם משתדלת ליישם זאת. יש לי כמה שאלות : האם יש חשיבות / הבדל אם היוגורט הוא מחלב עיזים (שפחות טעים לי) או חלב רגיל (פרה)? נהגתי רבות לשתות משקה דנונה של שטראוס שהוא משקה יוגורט, אך שטראוס מסתבר הפסיקה את יצורו. רציתי לדעת האם המשקה של תנובה : ריוויון / פריוויון הם גם כן משקאות יוגורט או שהם סתם משקאות חלב כמו שוקו? - מה בעצם מיוחד בריוויון / פריוויון לעומת חלב רגיל? תודה

שלום! א. אין חשיבות למקור החלב (בין אם הוא מעז או פרה) ממנו עשוי היוגורט. הערך הוא בחיידקים הפרוביוטיים המצויים בו (והגורמים בעצם להווצרותו מהחלב). ב. ריוויון הוא אכן משקה יוגורט, כפי שוודאי מצויין על האריזה. היוגורט נוצר מחלב הבא במגע עם חיידקים מיוחדים אשר גורמים להווצרותו. לחיידקים אלה תכונות בריאותיות התורמות לפעילות מערכת העיכול. נועה

26/08/2002 | 18:00 | מאת: י

דבר ראשון תודה על התשובה אבל.. על האריזסה של הריוויון לא מצויין דבר המקשר אותו ליוגורט, ומה שנאמר לגביו הוא שהוא כמו לבן (שוב לא על האריזה) - מה ההבדל בין לבן ליוגורט והאם את אכן בטוחה שזה משקה יוגורט (אני פשוט רוצה לוודא זאת שוב ליתר ביטחון)

מנהלי פורום תזונה קלינית