סוכרתי ולחם

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

06/09/2002 | 13:50 | מאת: דוד

הערך הגליקמי של לחם הוא גבוה , מאידך משמש מקור עשיר בפחממות. איזה תחליף יש ללחם על מנת לא לפגוע במאזן הרכב הארוחות ברמה היומית.

דוד שלום! האינדקס הגליצמי של מוצרי מזון אשר עיקרם פחמימות, ממילא יהיה יחסית גבוה. חשוב לדעת למה מתייחסים. יש אינדקס גליצמי אשר בו כל פריטי המזון מושווים לסוכר. אם הערך של סוכר הוא 100, אז לחם נמצא בערך בטווח של 75-65. יש אינדקס גליצמי אשר בו כל פריטי המזון מושווים ללחם ואז הערך של לחם רגיל מקמח לבן יהיה 100. האינדקס הגליצמי יורד בערכו ככל שיש במזון תוספות של מרכיבים תזונתיים אחרים (לא פחמימות) כמו שומן, חלבון וסיבים תזונתיים. לכן לקמח מלא, המכיל יותר סיבים יהיה אינדקס גליצמי נמוך יותר ולכן הוא נחשב מתאים יותר לסכרתיים. נועה

11/09/2002 | 09:39 | מאת: דוד

ראשית תודה על התשובה. השאלה היא האם יש בלחם מרכיבים הנחוצים לנו אשר אין להם תחליף במזון אחר. או שזה פשוט סוג של מזון המכיל פחמימות שיש להם יצוג נפוץ גם בסוגי מזון אחרים. בעניין האינדקס זה ברור ואשתמש בהמלצה לגבי סוג הלחם היותר מתאים לי.

16/01/2007 | 20:43 | מאת: אלה

ג.נ. מהו הערך הגליצמי של סירופ תמרים סילאן, וכן של ליצוף? והיכן ניתן למצוא אותם מבלי להטרידך? תודה, אלה

16/01/2007 | 20:44 | מאת: אלה

ג.נ. מהו הערך הגליצמי של סירופ תמרים סילאן, וכן של ליצוף? והיכן ניתן למצוא אותם מבלי להטרידך? תודה, אלה

מנהלי פורום תזונה קלינית