שאלות בנוגע לנוטרמיגן ואלרגיה לחלבון פרה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

04/08/2011 | 22:21 | מאת: רוני

בתי בת כמעט 5 חודשי, ינקה עד לפני כשבועיים באופן בלעדי, קיבלה מרשם לנוטרמיגן לאחר שדיווחתי לרופאת הילדים שלה שבאחת מנסיונות להאכלה בתמ"ל (לקראת חזרתי לעבודה) על הפנים שלה, בעיקר באיזור שבא במגע עם הפורמולה, הופיעה פריחה (שנעלמה כמה דקות לאחר מכן). בעבר האכלנו אותה מס' פעמים בודדות בפורמולות חלביות (למטרה לא היו תגובות שליליות כלל, ואילו אחרי סימילאק הייתה הקאה, אבל הנחנו שזה קשור לכמות גדולה מידי שנתנו לה). הראתי לרופאה תמונה (די מטושטשת) של "הפריחה". שאלותי הן: 1. אני מוטרדת מאופן האבחנה (לא מאד יסודי לטעמי), האם בצדק? האם כדאי לאבחן את זה באופן יותר חד משמעי (לטענת הרופאה, ניתן יהיה לקבוע באופן מוחלט לאחר בדיקות רק בגיל שנה!)?האם בכל מקרה כדאי להתייעץ כבר עכשיו עם רופא גסטרו'? 2. להבנתי זו רגישות שכפי הנראה תעלם עד גיל 3 מקס. האם כדאי להמשיך לנסות לתת לה "טעימות" של פורמולה רגילה? אם כן, באיזו כמות ואיזו תדירות? 3. לפי האתר של נוטרמיגן, מתוך הכרותם עם בעיית הטעם, הם ממליצים לערבב עם חלב אם. בינתיים זה "ממתיק" את הטעם שלו. האם יש דרכים אחרות שמותר להמתיק בהן את הפורמולה? בחלק מהמקומות כתוב סוכרזית, בחלק סוכר ענבים? 4. האם ידוע על מדוע קיימת רגישות שכזו אצל תינוקות? 5. מה בנוגע לחלב עזים? האם ניתן יהיה להשתמש בו כתחליף לחלב פרה? תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

רוני שלום לך! לשאלותייך: 1. אבחנה של אלרגיה לחלבון חלב פרה נעשית לפי סימפטומים. בתינוקות אין דרך אחרת לאבחן את האלרגיה. יש לזכור גם כי חשיפת יתר (ניסיונות חוזרים ונשנים) יכולה להגביר את התגובה האלרגית ולהאריך את משך תקופתה. בהחלט הייתי ממליצה להיות בקשר עם רופא גסטרו ילדים בעניין. 2. רופא הגסטרו הוא שממליץ מתי לעשות חשיפה וכיצד. 3. שינוי הטעם מומלץ רק אם באמת אין היענות לתמ"ל. זו תגיע עם מספיק ניסיונות, כמו עם כל מזון חדש. ניתן להשתמש בדרכים שציינת, אם הצורך באמת קיים, וגם אז, להפחית את כמות הסוכר בהדרגה עד שכבר אין צורך בו. 4. שאלה טובה לרופא. למיטב הבנתי יכולים להיות מס' גורמים. האחד גנטיקה כמובן. האחר הוא איזשהוא חוסר בשלות במעי בעת החשיפה הראשונית. גם שלשולים בעת החשיפה יכולים לגרום לכך. 5. זה תלוי בסוג האלרגיה אותה יקבע הרופא. בכל מקרה לא מומלץ לפני גיל שנה וגם אז יש לבצע חשיפה מבוקרת. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית