חלב וסידן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/08/2011 | 21:57 | מאת: נעמה

שלום אני בת 15 ולאחרונה נמנעתי מאכילת חלב ומוצריו ושמתי לב שהגזים, הנפיחות, כאבי הבטן והליחה [אני אסמטית ולכן זה היה די מטריד] שסבלתי מהם מאוד ירדו בצורה משמעותית. אני רוצה להימנע לחלוטין מחלב ומוצריו אבל חוששת לבריאות העצם שלי. רציתי לשאול אם אכן כדאי לי להימנע מחלב ומוצריו ובנוסף: האם חלב סויה משמש תחליף טוב [עבור דגני בוקר שוקו וכו'] וכמה מותר לצרוך ממנו ביום/שבוע? האם אפשר להשלים חסרים בסידן על ידי תזונה צמחית והאם כדאי לי לצרוך תוספי סידן [כי גם כשצרכתי חלב לא הגעתי להמלצה של 1300 מ"ג ביום..]? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נעמה שלום! התאור שלך מביא אותי להבנה שייתכן ואת סובלת מחוסר סבילות ללקטוז (סוכר החלב). כדאי מאוד לגשת לייעוץ דיאטנית כי ניתן להמשיך ולאכול מגוון מסויים ממוצרי חלב ויש לבחון זאת במסגרת טיפול. הטיפול יציע לך דרך פרטנית ואישית כיצד להגיע להמלצות הסידן במסגרת המגבלות. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית