חלבונים מן החי וסרטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/09/2011 | 10:06 | מאת: רוני

האם כל החלבונים מהחי מסרטנים, כמו שטוענים ב"מחקר סין", או רק בשר אדום? יש מחקרים ספציפיים לגבי עוף, הודו, ביצים, דגים?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני, את הספר המתואר שכותרתו "המחקר הסיני" לא קראתי ובכול מקרה לא נהוג להתבסס על ספריות פופולארית, אלה על מידע מדעי מבוסס נכון לאותו רגע (שכמובן יכול להשתנות בעתיד). קיימת ספרות מבוססת מחקר של world cancer research fund. כאשר מדברים על בשר מהחי ישנם כפי שציינת בשר, דגים, חלב ומוצריו וביצים. לפי המידע שמפרסמת אותה קרן המחקר העולמית לחקר סרטן המבוסס על ממצאי מחקרים רבים שנערכו ברחבי העולם עולה כי: 1. בשר אדום – קיימת עדות חלשה להגברה בסיכון לסרטן ושט, ריאה, לבלב, פרוסטטה ועדות חזקה לעליה בסיכון לסרטן קולו-רקטלי. לא ברור אם הסיכון נובע מהחלבון מהחי או אולי מהשומן בבשר (שומן רווי) או מצורת ההכנה (בשר על האש = מנגל, הינו המסוכן ביותר). 2. גבינות - סיכון קל מוגבר לסרטן מעי גס. שוב – לא ניתן לבודד אם בגלל החלבון או אחוז השומן הרווי 3. חלב תוצאות הפוכות! הגנה חזקה מאוד מפני סרטן קולו-רטקלי ברמת הוכחה גבוהה ביותר. הגנה ברמה בינונית נגד סרטן שלפוחית השתן. עדויות מועטות וחלשות לסיכון קל לסרטן פרוסטטה. 4. דגים גם תוצאות הפוכות - הגנה, אבל רמת קשר מוכח חלש לעומת החלב. שוב עולה השאלה אם זה אכן החלבון או אולי ההגנה נובעת מחומצות שומן ספציפיות מסוג אומגה 3 שאינן מצויות בכל הדגים. 5. ביצים – אין מחקר המבודד ביצים, כי לא ניתן היות ומצויים בהרבה סוגי מזון. הרבה בריאות, גילה.

מנהלי פורום תזונה קלינית