דעה שניה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

07/10/2011 | 11:53 | מאת: אמא

שלום דנה, אני אמא לתינוקת בת 8 חודשים שכמעט לא עולה במשקל ובגובה ואנחנו בשלהי מחלה וירלית נוספת שהורידה לה עוד כ- 700 גרם למשקל...הרופאה הנחתה אותי לפנות לדיאטנית, ומה שהיא אמרה -בבסיסו - מאוד מוזר לי ולכן אני שואלת גם כאן, אולי יהיו לך תובנות נוספות? הדיאטנית אמרה שאוסיף טחינה לארוחה, גבינות שמנות, קורנפלור, בקיצור - להעלות ערך קלורי. מה שמפריע לי זה - האם זה לא יגרום לקטנטונת פשוט להיות שמנה? יש לה גנים מתאימים לכך משני ההורים:) והרי תאי השמן נוצרים עכשיו ובגיל ההתבגרות, אז למה לפרנס אותם? מה טוב בתוספת הסוכרית הזו? תודה מראש וחתימה טובה!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך! אם בתך יורדת במשקל עקב רצף מחלות, הרי שהיא זקוקה להעשרה קלורית על מנת לחזור למסלול של גדילה. השומן והסוכר הינם מקורות קלוריים לגיטימיים משום שהגוף ינצלם לאנרגיה ולא יאגור אותם. יחד עם זאת אני חושבת שבמצב זה יש להקפיד גם על צריכת חלבון נאותה (מטרנה, בשר, ביצים, דגים). במידה ואין הטבה שובי לדיאטנית לפגישה חוזרת. בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית