אכילת בורגול לא מבושל וכאבי בטן

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

08/11/2011 | 18:00 | מאת: שני

שלום וברכה,, אתמול בערב אכלתי במסעדה סלט בורגול, בתוספת מוצרלה, בצל ירוק, חמוציות ופלפל אדום קלוי. המרכיב העיקרי היה הבורגול. בורגול עבה + שלם. הבעייה הייתה שלמרות שהבורגול לא הרגיש לי מרוכך דיו, אכלתי עד תום את הסלט. בהמשך הלילה סבלתי מאי נוחות בבטן והיו לי גרעפסים מרובים. כנ"ל היום _גרעפסים, כאבי בטן, ושתי יציאות (רגילות). רציתי לשאול מהו הנזק/העומס שנגרם למערכת העיכול כתוצאה מאכילת חיטה שלא בושלה / רוככה כמו שצריך? מה שמו של המרכיב בצמח שאותו יכלתי לחוש על לשוני בעת הלעיסה ואשר יצר טעם לוואי על הלשון? בכבוד רב, ותודה מראש.

09/11/2011 | 09:54 | מאת: דנה ויינר

שלום שני, לא נעשה שום נזק ו/או עומס. בורגול לרוב לא מבשלים אלא משרים במים רותחים. כנראה שהיה עומס סיבים שהקשה על העיכול בשילוב הבצל הירוק.איני יודעת מה גרם לטעם הלוואי שחשת. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית