אכילת בורגול לא מבושל וכאבי בטן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום וברכה,, אתמול בערב אכלתי במסעדה סלט בורגול, בתוספת מוצרלה, בצל ירוק, חמוציות ופלפל אדום קלוי. המרכיב העיקרי היה הבורגול. בורגול עבה + שלם. הבעייה הייתה שלמרות שהבורגול לא הרגיש לי מרוכך דיו, אכלתי עד תום את הסלט. בהמשך הלילה סבלתי מאי נוחות בבטן והיו לי גרעפסים מרובים. כנ"ל היום _גרעפסים, כאבי בטן, ושתי יציאות (רגילות). רציתי לשאול מהו הנזק/העומס שנגרם למערכת העיכול כתוצאה מאכילת חיטה שלא בושלה / רוככה כמו שצריך? מה שמו של המרכיב בצמח שאותו יכלתי לחוש על לשוני בעת הלעיסה ואשר יצר טעם לוואי על הלשון? בכבוד רב, ותודה מראש.
שלום שני, לא נעשה שום נזק ו/או עומס. בורגול לרוב לא מבשלים אלא משרים במים רותחים. כנראה שהיה עומס סיבים שהקשה על העיכול בשילוב הבצל הירוק.איני יודעת מה גרם לטעם הלוואי שחשת. בברכה,דנה