פחמימות קרות?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

22/09/2002 | 21:51 | מאת: נטע

שלום רב, ברצוני לשאול לגבי המחקר שפורסם כאן בדוקטורס- http://www.doctors.co.il/news/998/ האם באמת כדאי לאכול פחמימות קרות? האם למשל פרוסת לחם- שזה עמילן ובמצב קריר- עונה על הקריטריונים? האם ככל שריכוז העמילן יותר גבוה במזון זה יותר טוב? כלומר כדאי לאכול קורנפלור? האם לא משנה שהפחמימות קודם היו מחוממות ומבושלות ? כלומר האם אני יכולה לבשל כל מיני פחמימות בצורה רגילה, להכניס למקרר, ואחרי כמה שעות יהיה בהן את הפלא הזה? או במילים אחרות, האם עצם זה שהפחמימות כבר בושלו לא הורס את העמילן? כי הרי לפי עיקרון האקרילאמיד פחמימות שמתישהו בושלו זה גרוע. לא משנה אם אח"כ הן קוררו. בגדול, איך לשלב בין 3 העקרונות הבאים: אינדקס גליקמי, אקרילאמיד ועמילן קר? כי למשל , מאז שגיליתי את עיקרון האינדקס הגליקמי, הפחתתי בצריכת מזונות עשירים בעמילן - כמו תפו"א. עכשיו לפי המחקר הזה עמילן זה כן טוב (בהתעלם מהיותו קר או חם). בתודה מראש נטע

נטע שלום! מה שפורסם בדוקטורס (במקור ידיעה מה - bbc), זה רסיסי מידע מאוד ראשוניים. המידע המהיימן המדעי טרם פורסם ואין מה לרוץ כבר עכשיו להסקת מסקנות. נמשיך לעקוב בעניין רב אחר עבודות מסוג זו ואחרות וכשנוכל למסור מידע מוסמך יותר נעשה זאת. בהערת אגב, לא קל להתחייב לאורח חיים בריא. קשה עוד יותר כאשר כל יום צצה תאוריה חדשה הגורמת לנו לשנות הרגלים מקצה לקצה. כדי לשמור על שפיות, רצוי לסנן קצת את העיקר מהתפל ולשים הכל בפרופורציה. לציבור הרחב אני ממליצה להמתין לצאת המלצות מוסמכות של איגודים בינלאומיים או של משרד הבריאות שלנו. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית