לחם מלא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/10/2002 | 04:01 | מאת: שלומי

שלום רב שאלה לי לגבי לחם מקמח מלא ע"פ הבנתי הלחמים / לחמניות הנאפים בסופרים והם בצבע חום/שחור הם מקמח מלא - האם זה נכון? ואיך זה שדווקה הלחמים / לחמניות מקמח מלא (חיטה מלאה) שנמכרים בחנויות טבע למשל הם אינם חומים או שחורים אלא לרוב יש להם צבע די דומה לזה של לחם רגיל. מה ההבדל ומה עושה את הלחמים לחומים ? האם אין כאן סתירה מסוימת ?

05/10/2002 | 21:50 | מאת: ענבל- נטורופטית

הרבה פעמים נוהגים לצבוע את הלחמים המאפיות בקרמל שהוא סירופ סוכר. אין זה מחייב שהלחם אכן מקמח מלא. מה שיותר בטוח לקנות את הלחם מבית טבע או לחם הנמכר ארוז שברכיביו מופיעה חיטה מלאה בלבד שכן חלק מהמאפיות מערבבות קמח מלא עם קמח לבן.

05/10/2002 | 23:23 | מאת: שלומי

האם לחם/לחמניות בצבע חום בהרח עם תוספת קרמל (מה שבטח מגדיל את ערכן הקלורי) ואם לא אזי מניין הצבע הזה (הרי אם נסתכל על מה שנימכר בחנות טבע למשל שהוא מקמח מלא זה מראה שזה עצם העובדה שמדובר הקמח מלא שיש כזה צבע) אנא הסבירו תודה

שלומי שלום! הצבע לא מעיד כמעט במאום על מקור הקמח. כדי להיות בטוחים יותר, צריך לקרוא על תווית המזון. ברשימת החומרים צריכה להופיע חיטה מלאה או קמח מלא. בערכים התזונתיים צריך להופיע הנתון - "סיבים תזונתיים" ועליהם להיות בכמות סבירה של כ - 10 גר' ל - 100 גר' מוצר. מוצר העונה על הקריטריונים האלה יכול באמת להקרא לחם מלא. ענבל ענתה לך יפה לגבי מקורות אפשריים לצבע. אני שמעתי גם על צבעי מאכל ואפילו קפה. נועה

06/10/2002 | 15:17 | מאת: שלומי

כלומר האם זה אומר שהלחם החום גם אם הוא באמת מקמח מלא הינו בעל יותר קלוריות עקב זה שמוסיפים לו קרמל ליצבוע אותו או שזה לא קשור לערכו הקלורי?

מנהלי פורום תזונה קלינית