תזונה והפרעות קשב וריכוז
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, בני בן ה- 7.5 אובחן כלוקה בהפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות. הרופא ממליץ על מתן ריטלין בהדרגה. בעלי טוען שאפשר להפחית את רמות הריטלין על ידי תזונה ולמנוע מהילד מוצרי חלב, דגני בוקר, מאכלים המכילים סוכר לשם כך. האם יש אמת במה שהוא אומר? יש לציין שבני אוכל אוכל רגיל. לא מרבה באכילת חטיפים וממתקים - הכל באופן מתון ולא בהגזמה. אודה לתשובתכם המהירה.
שלום לך! איני מומחית לתחום, בעיקר בכל הנוגע לאפשרות שתזונה תחליף באופן מלא את הטיפול התרופתי אך יש מידע בנושא. נמצא שהפחתה של צבעי מאכל מלאכותיים ועודפי סוכר יכולה לסייע. כמו כן ידוע היום ששמן דגים (אומגה 3), יכול גם הוא לעזור. הרכב המוצרים המיועדים לילדים מתאים לכך. להבנתי, שווה לבדוק את ההשפעה לפני שמתחילים טיפול תרופתי, אך האפקט החיובי יכול להופיע לאחר זמו מה (ולא מיידי כמו הריטלין...). בהמשך, יהיה יותר קל לקבוע את נחיצות הריטלין ואת המינון המתאים. בברכה, נועה