איזה חלק של בקר עדיף לי ולילדיי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

29/06/2012 | 11:04 | מאת: חגית

האם יש חלק בבקר שעדיף לאכול כאשר טוחנים בשר בקר טחון, על מנת לקבל את כמות הברזל הרצויה וחומצות אמינו חיוניות לגופנו? אני שואלת כי שמתי לב שיש הבדלים בין רשת לרשת ולא כל רשת טוחנת את אותם חלקים.

חגית שלום! את צודקת שחלקי הבקר השונים, נבדלים בערכם התזונתי. יחד עם זאת, לא כל חלק מתאים לטחינה או נותן תוצאות מקוות בהכנתו. לדוגמה, יש חלקים הנחשבים רזים ובריאים, אך גם יקרים. בטחינה של אותם חלקים, התוצאה עלולה להיות מאכזבת (בגלל שיוצא יבש). לנשים (עד גיל 50) ולילדים, ההמלצות לברזל הן גבוהות ולכן רצוי לשקול אכילת החלקים העשירים ביותר בברזל. קיימים הבדלים אך בסה"כ כל החלקים דומים בתכולת הברזל ועשירים בו יותר מכל סוג חלבון אחר. שיקול נוסף הוא תכולת השומן שרצוי שתהיה נמוכה. אבל.. שוב, לבשר טחון בד"כ רצוי כמות מסויימת של שומן. מצרפת קישור לחוברת מצויינת של מועצת הבקר: http://www.meat.org.il/info/bakar_web.pdf בברכה, נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית