גזים לאחר כל מאכל/ארוחה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/02/2013 | 23:59 | מאת: שלי

שלום, אני כבר די אובדת עצות. לא משנה מה אני אוכלת או כמה, מיד לאחר מכן יש לי לא מעט גזים שיכולים להימשך גם לאורך שעה אחרי סיום הארוחה. יש לי אפילו גזים לאחר אכילת תפוח אחד או ביצה קשה, או אפילו אם אכלתי כמה שקדים בודדים או פרוסת לחם אחת. מיד (ממש כמה שניות) לאחר תום האכילה מתחילים הגזים. אני משתדלת לאכול בריא, לשלב מעט ירקות ופירות בתזונה, גבינות אינני אוכלת כמעט כיוון שאני לא אוהבת, אני שותה נס קפה עם חלב (3 כוסות ביום), לנקניקים אינני מתקרבת כלל, אוכלת בשר פעמיים בשבוע בערך (בעיקר עוף) וכו'. לשעועית או חומוס ומאכלים כמו חמין אינני מתקרבת כיוון שזה בכלל יוצר אצלי תגובה מאסיבים של גזים מלווים בכאבי בטן. מה לעזאזל צריך לאכול כדי להפסיק את זה? האם שתיית חצי כוס חלב פרה יכול לגרום לגזים כאלה על אף שלא ידוע לי על רגישות שלי ללקטוז? חשוב לציין שהיציאות אצלי סדירות (אחת ליום) ושהגזים בדרך כלל לא מלווים בכאבי בטן. אשמח לקצת עזרה

06/02/2013 | 15:03 | מאת: דנה ויינר

שלום שלי, זה עניין של רגישות, או במעי או בכלל נשוא הגזים וזה כנראה מאוד מטריד אותך. מציעה בשלב ראשון לפנות לגסטרואנטרולוג לשלול בעיה אורגאנית ולאחר מכן לעשות שינויים תזונתיים ולבחון אותם. לרוב שתיה מרובה של מים-2 ליטר ליממה ופעילות גופנית יומית ממתנים תגובה זו. בברכה,דנה

מנהלי פורום תזונה קלינית