גל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שאלתי שאלה בקשר לצבע מאכל בתאריך 1/11 ועדיין לא קיבלתי תשובה. אודה לכן על תשובתכן.
גל שלום! מחיפוש שערכתי , המידע הכי ברור ומוסמך שמצאתי לציבור היא ההודעה הבאה מטעם משרד הבריאות: http://www.health.gov.il/units/fcs/foodcolor_asur.htm אפשר כמובן לגשת ולבדוק כל צבע על פי מספרו בנפרד אך אני לא בטוחה שיש הצדקה לכך. רצוי כמובן להעדיף חומרי צבע טבעיים על פני צבעים סינטטיים או אנאורגניים, אך בכל מקרה אלו הם הצבעים העיקריים המשמשים בתעשיית המזון. לשאלתך הספציפית יש תשובה יותר פשוטה, לנסות לעבור לשתיית מים! נועה