פירות טרופיים לתינוק
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב האם זה נכון שאסור לתת פירות טרופיים לתינוקות? מה עושה את ההבדל בין מלון לקיווי? יש לנו בחצר עץ פאפאיה ואישתי מסרבת לתת לביתנו בת ה 7 חודשים לאכול מפירותיו לעומת זאת אני טוען שפאפאיה זה פרי בריא במיוחד. .האם באמת יש הצדקה לטענתה?
שלום, אינני רופא, אך רציתי לומר שמגיל צעיר אני מאכילה את תינוקי בקיווי, מנגו, גואיבה והוא משוגע על זה - ועד עכשיו הכל היה בסדר. הוא בן שנה וחצי ואני ממשיכה לתת לו. אני יודעת שאלה פירות בריאים במיוחד, בעיקר קיווי , עתיר ויטמין סי. שוב - אינני רופא - וגם אני אשמח לשמוע מה הבעיה, אם אכן יש. מה עושה את ההבדל בין פירות טרופיים לפירות רגילים?
יורם שלום! צריך להבין שמערכת העיכול של תינוקות אינה בשלה, כלומר עדיין נמצאת בשלבי התפתחות אחרונים. מסיבה זו לא נהוג לחשוף תינוקות צעירים למזונות העלולים לחדור את רירית המעי (שאינה בשלה) וליצור בכך תגובה אלרגית. לכן עד גיל 6 ח' אנו מתבססים על חלב אם או תחליף - מזונות שהינם מתאימים לשלב ההתפתחותי של התינוק. מגיל 6 ח' ועד 12 ח', בהדרגתיות רבה אנו מתחילים לחשוף את מערכת העיכול למזונות חדשים. בכל המזונות החדשים אנו "חושדים" שיגרמו לתגובת יתר רגישות או אלרגיה ולכן יש לשים לב אם התינוק מגיב באופן כל שהוא למזון (פליטות, הקאות, שלשולים, פריחה, קוצר נשימה, או אפילו סרוב בולט לאכול). בגיל 6 ח' אפשר להתחיל עם פרי, ירק, פחמימה או בשר, אבל גם כאן, אנו נזהרים ממזונות הידועים כאלרגניים יותר. בקטגוריית הפרי אלו הפירות הטרופיים. פירות שהינם בטוחים (באופן כמעט וודאי) הם תפוח, אגס ובננה. אני חושבת שלאחר גיל שנה אפשר לתת כל מזון שהוא, כולל פירות טרופים ובלבד שהמרקם מתאים ומונע חנק וכן שנשארים ערים לאפשרות של תגובה אלרגית למזון, דבר המחייב השגחה ותשומת לב כאשר מנסים בפעמים הראשונות. נועה