תזונת ילדים גילאים 1.5- 2.5

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

24/12/2013 | 11:22 | מאת: נעה

שלום רב, ברצוני לברר האם תפריט לילדים בני שנה וחצי- שנתיים וחצי, המכיל על בסיס קבוע חזה עוף/שניצל עוף הוא מספיק מזין? יש לציין כי המנה מוגשת בצירוף קטניות (כגון עדשים, קוסקוס וכו'). תודה רבה נעה

נעה שלום! עוף, ובייחוד חזה, מהווה בשר העני במרכיבים הרצויים לגיל הנ"ל: ברזל (0.2 מ"ג ל - 100 גר') וכן B12 ואבץ. עשירים יותר, בסדר עולה: חזה הודו (0.7 מ"ג ברזל ל - 100 גר'), ירך עוף (1.08 מ"ג ברזל ל - 100 גר'), הודו אדום (1.45 מ"ג ברזל ל - 100 גר'), בשר בקר (2.4 מ"ג ל - 100 גר'). ההמלצה לכמות ברזל יומית בגילאים הללו היא 7 מ"ג וזה עולה ל - 11 בגילאי 4. לכן ההמלצה עבור ילדים היא לגוון במהלך השבוע ולתת לפחות פעמיים בשר בקר. בברכה, נועה

24/12/2013 | 14:55 | מאת: נעה

בגן של הבת שלי ארוחת הצהריים כוללת לרוב שניצל עוף/קציצות עוף/שניצל דג- אני מבינה מתשובתך כי לא מדובר במנות אשר מספקות את כמות הברזל הנדרשת. האם העובדה שמנות אלה מגיעות בצירוף אורז, קוסקוס, פסטה, פתיתים ומרק עדשים- הדבר מהווה השלמה לכמות הברזל הדרושה? תודה רבה נעה

מנהלי פורום תזונה קלינית