אגוזי מלך לתינוק בן שנה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
כידוע אגוזי מלך עשירים בברזל. 7 מ"ג ברזל ב- 100 ג' בערך. ברצוני להעשיר את תזונת בני בן השנה בברזל . האם מומלץ להוסיף אגוזי מלך טחונים למנת הפירות היומית שלו ? אם כן , מהי הכמות ? הנ"ל בנוסף לטחינה,אבוקדו,דוחן , שווארמה הודו שאותם אוכל יומיום.
שרונה שלום! אכן, חשוב להעשיר תזונת תינוקות בברזל, אך, כפי שאמרתי אגוזי מלך אינם עשירים במיוחד בברזל. האמת היא שיש אגוזים עשירים יותר ובכלל זהו אינו מקור משמעותי לברזל. אני מצרפת לך את הערכים התזונתיים של אגוזי מלך (תכולת הברזל - 2.9 מ"ג ל - 100 גר'): http://www.nal.usda.gov/fnic/cgi-bin/list_nut.pl אין ספק שהמקור המשמעותי ביותר לברזל במזון הוא בשר, בקר באופן משמעותי יותר מהודו ועוף, הודו אדום יותר מלבן, ירך יותר מחזה. איברים פנימיים (כבד, לבבות, כליות וכו') עשירים ביותר ובהחלט ניתן לתת אותם פעם או פעמיים בשבוע. כמובן שגם דגים וביצים עשירים יחסית בברזל. כעיקרון, ברזל שמקורו בחי נספג ביתר יעילות מברזל שמקורו בצומח. בחלב רגיל, יש הפרעה ביעילות ספיגת הברזל ולכן הוא אינו מקור טוב. לעומת זאת, תכשירי הזנה לתינוקות מועשרים בברזל ומאוד מומלצים כמקור לתוספת ברזל. גם הדייסות לתינוקות מועשרים בברזל. מקורות צמחיים העשירים בברזל הם בעיקר טחינה וקטניות. הדרך להגביר את ספיגת הברזל ממקורות צמחיים היא לתת את המזונות הללו בשילוב עם ויטמין C (עגבניה, פלפל אדום, פרי הדר, קיווי). לפי דעתי דווקא אגוזים אינם אידיאלים כמקור מומלץ לברזל (אותם אוכלים בכמות קטנה יחסית), מה גם שהם עלולים (עם טחינה לא מוצלחת) להיות מסוכנים. נועה
לנועה שלום. לא ניתן לפתוח את האתר שציינת בהודעתך המעניינת וחבל, אולי ידועה לך הסיבה, יגאל