בשר וגבינות בקר
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ג.נ. מאחר ואינך ממליצה על בשר בקר (אלא לעתים רחוקות), האם את גם לא ממליצה על גבינות בקר (אלא לעתים רחוקות)? בברכה, אלי
לקריאה נוספת והעמקה
אלי שלום, לא בטוחה איך התרשמת שאני אישית ממליצה או לא ממליצה. בתשובה קודמת הסברתי את ההמלצות לפי גישת התפריט הים תיכוני הקלסי שעל-פי מחקרים תורם לאריכות חיים ובריאות. לפי תפריט זה ממליצים להעדיף יותר דגים, עופות, ביצים ורק לעיתים רחוקות (פעם בחודש עד פעמיים) בשר בקר. לגבי גבינות, אותה דיאטה ים תיכונית דווקא דוגלת בשימוש יום יומי בגבינות. אין התייחסות למקור, אבל רוב האוכלוסיה אוכלת גבינות שמקורן בבקר.