בשר נא

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

10/11/2014 | 22:35 | מאת: עומר

שלום רב, צפיתי בסרט המספר על השרדות ובסרט הדמות הראשית נצטרכה לעשן את הבשר על מנת למנוע התפתחות רימות וחיידקים, כן לשם אריכות ימים ואפשרות לאכול מהבשר לאורח זמן. רציתי לדעת האם במקרה כזה, בו הסיכון להתפתחות חיידקים ורימות עם הזמן, עדיף לאכול כמו אבות אבותינו רת הבשר נא יש מהעצם בהנחה ומערכת העיכול תפעל רבות על מנת לפרק את הבשר ועל כן נשאר שבעים לאורך זמן או שמא בגלל אבולוציה אנו לא יכולים לשרוד בתנאי "פרא"

המצאת האש והיכולת לבשל את האוכל, ללא ספק היו אחד הדברים שקידמו את האנושות ונתנו יתרון. אכילת בשר לא מבושל, מעבר לסיכון מבחינת מזהמים וטפילים למיניהם, פחות מוצלחת מכיוון שבעת הבישול החלבון עובר תהליך (דנטורציה) אשר הופך את הבשר יותר מוצלח לעיכול. יתכן ונשארים שבעים לאורך זמן ממושך יותר כי הגוף לא מצליח לעכל כראוי את המזון, אבל זה ממש לא נראה לי בשום היבט משהו חיובי.

מנהלי פורום תזונה קלינית