הנבטת קטניות וחלבון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב, האם ההנבטה של הקטניות רק מעלה את הזמינות של החלבון (לגוף קל יותר לעכל אותו) או שבנוסף גם הכמות שלו גדלה עקב ההנבטה. בכל מקום כתוב אחרת. תודה מראש אילנה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אילנה, לאחר הנבטה הצפיפות התזונתית יורדת וזאת בשל המים שמוסיפים משקל ו"מנפחים" את הקטניה (ומקבלים יותר כמות, כמו בקטניה לאחר בישול בהשוואה לקטניה יבשה). כך, ב100 גר' שעועית מש מבושלת יש 105 קל' ו7 גר חלבון, וב100 גר' נבטי מש 30 קלוריות ו3 גר' חלבון. בברכה, שירה