האם הזרחן בטחינה מלאה מפריע לספיגת הסידן מהטחינה?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם הזרחן בטחינה מלאה מפריע לספיגת הסידן מהטחינה?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום, באופן כללי, ספיגת הסידן בגופנו הינה תהליך המושפע מגורמים רבים, וקשה לבודד מרכיב אחד ולהצביע עליו כעיקרי. ממחקרים שנעשו על בני אדם בהקשר ספיגת סידן ממוצרי חלב נמצא כי לזרחן השפעה מועטה על ספיגת הסידן, במיוחד כאשר צורכים כמות מספקת של סידן. למעשה, לזרחן השפעה על ספיגת הסידן בחזרה בכליה והגברת כניסתו לעצם כך שבפועל צריכה משולבת של השניים הינה חיובית. אחוז הספיגה משומשום רגיל נמצאה כמעט 21% אך לא מצאתי נתונים על שומשום מלא. בשומשום מלא ישנן חומצות המעכבות ספיגת סידן מחד, אך גם כמות גבוהה הרבה יותר של סידן, כך שייתכן ובסופו של דבר נספג יותר. אני תמיד בעד לצרוך המזון עד כמה שפחות מעובד וככל הניתן קרוב למקור, וישנם כמובן יתרונות נוספים לטחינה מלאה, מלבד ערכי הסידן.