כורכום
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום ברצוני לצרוך כורכום לצורך הנאה מכל היתרונות התזונתיים אשר מצויים בו ואין צצורךלפרט. אלא שאני מעונינת לצרוך אותובצורתוהטבעית, לא בקפסולות או אבקות שנפכרוץ בבתי טבע אשר ,מריחות, לי כמו סוג של תוסף מזון/תרופה. אני יכולה לקנות תבלין כמו שמוכרים במרכולים אבל מרגיש לי ששם האבקה קיימת כבר הרבה זמן מה שמעיד על איכות מוצר ירודה. איך ואיפה בכל זאת אוכל לצרוך את הכורכום בצורתו הכמה שיותר טבעית? אני יודעת שיש שורש שאותו אוכל לקנות אבל הוא קשה כמו אבן ואין לי יכולת לטחון. תודה
שלום לך, אכן, הכורכום בצורתו הטבעית ביותר (והאמינה ביותר מבחינת כורכום "נקי" ללא תיסוף בקמחים או חומרים מעבים שונים)הוא בצורת השורש, והוא קשה מאוד. שימוש במגררת קטנה (כמו זו המשמשת לאגוז מוסקט) אם הכמות הנדרשת היא קטנה יחסית או כתישה במכתש ועלי (דורש כוח וסבלנות) לכמויות גדולות יותר הם הפתרונות שאני מצאתי לעניין. מלבד זאת, ישנם מס' חודשים בשנה אשר ניתן להשיג כורכום טרי ואותו אין בעיה לקצוץ. בתאבון ולבריאות
באילו חנויות ניתן לצרוך את הכורכום הטרי? ובאילו עונות הוא נמכר?