מיץ סחוט טבעי

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

01/12/2002 | 02:11 | מאת: טל

שלום רציתי לדעת אם כדאי לשתות מיץ טבעי בארוחת הצהריים או להמתין ולשתות רק לאחר מכן ? מצד אחד אני שומעת שכדאי אך מצד שני שהסיבים שבפרי מונעים ספיגת ויטמינים וברזל מהארוחה מה כדאי לעשות ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

טל שלום! בפירות וירקות יש סיבים, ויטמינים ומינרלים. עדיין הם מומלצים כמקור הטוב ביותר לשלושת המרכיבים התזונתיים החשובים האלה. מחקרים רבים מוכיחים את היתרונות של המזון השלם (נכון, שבחלקו מכיל גורמים "מעכבי" ספיגה אך מסתבר שגם מכיל גורמים משפרי ספיגה - לא כולם מוכרים לנו), מבחינת איכותו התזונתית על פני תוספי מזון (הויטמינים בנפרד). מבחינתי זו הוכחה לכך שרצוי לצרוך ויטמינים מהמזון. דווקא במיץ פרי יש פחות סיבים מבפרי הטרי. ויטמין C הקיים ברבים מהפירות דווקא משפר את ספיגת הברזל. אז אם לעשות סדר בבלגן.. רצוי לאכול פירות בקליפתם, יותר מאשר במיץ סחוט, דווקא בגלל תכולת סיבים גבוהה יותר. מומלץ לאכול סיבים כחלק מארוחה. ו.. אפשר לסמוך על ויטמינים ומינרלים מהמזון שייספגו בגופנו. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית