חומצה אוקסאלית
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, האם החומצה האוקסאלית, שכנראה (?) קיימת באגוזים, בשקדים, בבוטנים ובגרגרי חומוס, פוגעת בערכיהם התזונתיים, ולכן רצוי (עד כמה) להימנע מאכילתם? בברכה, רחל
החומצה אינה פוגעת בערך התזונתי אלא בספיגת מינרלים כברזל וסידן. בהחלט לא סיבה להמנע מהם- למזונות אלה ערך תזונתי גבוה ויתרונות תזונתיים רבים, רק לא להסתמך עליהם כמקור למינרלים אלה, ולצרוך ברזל וסידן ממקורות נוספים.
שירה שלום, לא ירדתי לסוף דעתך. האם מינרלים כברזל וסידן אינם מהווים או מייצרים ערכים תזונתיים? אם הם מהווים/מייצרים ערכים תזונתיים, איך זה מתיישב עם הטענה שהחומצה אינה פוגעת בערך התזונתי של המזונות המכילים אותם? זה ממש מבלבל אותי ולכן אבקש הבהרתך. תודה וברכה, רחל