שמרי בירה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

20/07/2015 | 02:06 | מאת: נונה

שלום, אני טבעונית ונוסעת לטיול אתגרי בחו"ל, חייבת חלבון מיד אחרי פעילות גופנית מאומצת וגם להעביר את הזמן בהשלמת חסרים כיוון שלא יהיו לי הרבה אופציות אחרות (האבקת חלבון טבעי שקניתי דוחה אותי, וטופו לא בא בחשבון- מחפשת אוכל יבש זמין). לכן חשבתי על פתיתי שמרי בירה שאוכל להביא מהארץ עם אחוז חלבון גבוה (49% ל-100 גרם). אם כן כמה כפות ביום מומלץ לקחת כדי לקבל את כל הכמות הדרושה? והאם אוכל פשוט לבלוע את החומר יבש בלי לבשל או להרתיח במים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נונה, קודם כל, כיוון שאיני יודעת פרטים נוספים להערכת דרישה לחלבון אני מעדיפה שלא לציין כמות ספציפית של כמות מומלצת. לעניין שמרי הבירה- הם באים בצורת אבקה ובדר"כ מוספים לתבשילים (או מעל מנה מוכנה), אם כי אפשר לצרוך אותם גם כך. לא בטוחה שהטעם יהיה קביל.. אבל, הם אינם מומלצים לצריכה באופן קבוע בגלל כמות גבוהה של זרחן. מידי פעם זה בסדר, ובכל כפית יהיו כ3 גר' של חלבון יש חטיפי חלבון שאפשר לקחת או לנסות אבקת חלבון טבעונית אחרת, ונראה לי חשוב (תלוי לכמה זמן את נוסעת, עצימות הטיול ומה ניתן למצוא במקום אליו את נוסעת) לתכנן ולהערך מראש.

מנהלי פורום תזונה קלינית