גרגירי חומוס
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום איזה יתרונות בריאותיים יש לגרגירי חומוס מבושלים? אני מבשלת את גרגירי החומוס הקפואים ,ואז גם נושרת להם הקליפה האם אני מקבלת את היתרונות שלהם גם בלי הקליפה? תודה מראש לתשובה נירה
לקריאה נוספת והעמקה
נירה יקרה, כמו בכל הקטניות, בגרגירי חומוס יש עושר ויטמינים ומינרלים, תכולת חלבון לא רעה (כ14 גר בכוס מבושל) וכמות גבוהה של סיבים תזונתיים המקנים תחושת שובע. לטעמי הם מחליפים בהצלחה הן תוספת פחמימתית (אורז/פסטה) והן בשר (לצמחונים/טבעונים). הדבר נכון לכל שאר הקטניות ולא רק לחומוס. היתרונות נשארים גם ללא הקליפה, אולי עם פחות סיבים, אבל לא מצאתי מידע אמין בעניין. בדר"כ, הסרת הקליפה נעשית במתונים להכנת חומוס (כממרח) בתאבון ולבריאות