לקטוז?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
היי הרופאים חושבים שיש לי אי סבילות/ רגישות ללקטוז. עד כה לא אובחנתי רשמית. הדבר המוזר הוא שהתסמינים מופיעים במרווחי זמן שונים מהארוחה (לפעמים אחריי 10 דקות ולפעמים אחריי יום) ונמשכים פרקי זמן שונים (לפעמים 8 שעות ולפעמים שבוע) כמו כן התסמינים עצמם משתנים ונעים בין התכווציות או סתם תחושה מוזרה בבטן לבין תגובות שלא אמורות להיות תסמינים של אי סבילות ללקטוז (עצירות,סחרחורת ולעטים תחושה של נשימות שטחיות) ולפעמים אין סמפטומים בכלל. 1. מה ההבדל בין רגישות ללקטוז לאי סבילות ללקטוז? שמעתי ממספר מקומות שיש הבדלים בין אלרגיה לרגישות לאי סבילות. את ההבדל בין אלרגיה לשתיים האחרות אני מסינה אבל לא מבינה את ההבדל בין אי סבילות לרגישות. 2. האם למרות חוסר העקביות יכול להיות שאני רגישה 3. עצירות, סחרחורות ונשימות שטחיות יכולות להיות קשורות לעניין? אשמח לייעוץ
1. שמות שונים לאותה התסמונת. אי סבילות ללקטוז זהו המונח המקצועי. 2.כן 3.התסמינים שתארת לא נמנים על הסמפטומים העיקריים, שקשורים יותר למע' העיכול ולא נשימות שטחיות/סחרחורת כדי לדעת האם ישנה אי סבילות ללקטוז מומלץ במשך שבועיים להמנע לחלוטין מכל מזון המכיל לקטוז (מוצרי חלב כמובן, אך לקטוז מתחבא במזונות רבים- גם בחטיפי אנרגיה, דגני בוקר, ואפילו תרופות/גלולות) ולראות האם חל שינוי בתחושות. הוספת מצרי חלב בהדרגה תעזור לך להבחין יותר בקלות בתסמינים שחוזרים/לא חוזרים. בכל מקרה, גם במצב של אי סבילות ללקטוז ניתן בהחלט לשלב מוצרי חלב/מזונות המכילים לקטוז- לכל אחד "סף" אישי משלו ורגישות התלויה בכמות ובסוג המזון הנצרך. ישנם גם תוספי מזון המכיל לקטאז, אותם ניתן לקחת לפני/בסמוך לארוחה ממליצה לך מאוד להפגש עם דיאטן/ית לקבל ייעוץ וליווי מסודר בנושא בהצלחה