שומן טראנס במזון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
יש לי שאלה בעיניין שומן הטראנס ממש בכל הלחמים שאני מוצא בסופרים רשום שהם מכילים שומן טראנס אומנם0.5 ג'ר אבל בכל זאת זה שם אז אין לחמים ללא שומן כזה? מה עם לחם שחור רגיל? כמה שומן טראנס יש בו? וגם בכל הסלטים שעל המדפים יש שומני טראנס, אני לא יכול למצוא סלט בקופסא ללא השומן הזה? אפילו בשיבולת שועל, קינואה, בכל דבר ממש. אני לא רוצה לצרוך את השומן הזה אבל אני רואה שהוא נמצא בכל הגבינות, לחמים ועוד, אז מה עושים? תודה
שלום יצחק, כל הכבוד על העירונות ותשומת הלב לבריאות! אתה צודק, ברב הלחמים אכן מצויין שומן טראנס אבל בדר"כ, הכתוב מציין שמכיל פחות מ0.5 גר'. שים לב- גם אם המוצר לא מכיל בכלל שומן זה, "פחות מ0.5 גר'" זה עדיין נכון... וכל זאת למה? מצרפת לך את התקן לסימון תזונתי החדש שכולל את ציון שומן הטראנס (http://www.health.gov.il/legislationlibrary/health-mazon09a.pdf וגם בהמשך התיקון http://www.health.gov.il/LegislationLibrary/kt7019.pdf)- ב2 המסמכים מצוין: אם תכולת חומצות שומן טראנס אינה עולה על 0.5 גרם ב100 גרם, יסומנו לצד רכיב שומן זה המילים פחות מ0.5 גרם או 0.5 גרם, לפי העניין; מידע נוסף אתה יכול למצוא ב http://www.health.gov.il/NewsAndEvents/SpokemanMesseges/Pages/01042014.aspx לסיכום, מעבר לטבלת הערכים התזונתיים (בה רשום רק ה"פחות מ0.5 גר'") כדאי להסתכל גם על רשימת הרכיבים ולוודא שאין שומן צמחי מוקשה/מוקשה חלקית וכן להמעיט במוצרי מאפה קנויים שאינך יודע כיצד הוכנו וממזון מטוגן. כל אלה יכילו בדר"כ שומן טראנס רק בריאות