דג אמנון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב קראתי שלא מומלץ לאכול דג אמנון , האם זה נכון ומדוע?
לקריאה נוספת והעמקה
שלום אסתר, דג אמנון כדג מים מתוקים נחשב פחות מומלץ מבחינה תזונתית, אך לא הייתי נותנת כותרת של "לא מומלץ" (אלא כאמור-פחות). בימנו יש גם מגדלים המעשירים את מזונו של הדג ואז הרכבו התזונתי משתנה בהתאם. מהנתונים שמצאתי לא נראה ש% השומן בו גבוה כפי שטוענים, אלא בסביבות 2% ל100 גר' טרי. בכל מקרה- דג טרי כדאי לבקש מהקצב לנקות (ואם לא אז עם כפפות ובזהירות) מחשש לחיידקים שנמצאים בזימים או סנפירים של הדג ועלולים לגרום זיהום. אם הדג לטעמך איני מוצאת סיבה לאסור על שילובו בתפריט מידי פעם. בתאבון