מוצרי חלב דלי שומן
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, האם גבינות ויוגורט 5% שומן נכללים במסגרת מקורות בריאים לסידן בתזונה מאוזנת, למרות שאינם דלי שומן המומלצים בדרך כלל (או שאני טועה?)? אליעזר
שלום אליעזר, גבינות עד 5% (עד, משמע בהחלט ניתן פחות) ויוגורט עד 3% יכולים להחשב בהגדרה כמקור דל שומן לסידן
היוגורט שאני מעדיף מזה 10 שנים הוא יוגורט כבשים אך הוא 5%. האם יש בעיה באכילת יוגורט כזה (50 ג' בבוקר ו-50 ג' בערב)? אציין ששומני הדם שלי תקינים (אני מקבל סטטין 10 מ"ג מזה 12 שנים), ואני אדם רזה, למרות גילי הגבוה. אליעזר
שלום, האם יוגורט 5% וגבינה צהובה עם אחוז שומן גבוה מ-5%, שהם טעימים יותר ממקביליהם דלי השומן המומלצים, נחשבים מזיקים? איזה נזק הם גורמים בפועל, בעיקר לאנשים רזים? אליעזר