מדוע אסור לאכול סיבים קשים לאחר מעקף-קיבה?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
ברשימת האסורים למעוקפי קיבה: סלרי, ארטישוק, מנגו, שזיפים ועוד. על חלקם אני מוותרת לא בלב שלם. האם החשש הוא שהסיבים הבלתי מסיסים יתקעו במעברים?
לקריאה נוספת והעמקה
תשובתה של שני שטיין, דיאטנית מערך הכירורגיה ברמב"ם ועוסקת בתחום הבריאטריה: אכן יש מזונות עתירי סיבים קשים לעיכול שיש להימנע לגמרי מהם לאחר מעקף קיבה אבל הם אפרסמון וציפת פירות הדר בלבד. פירות עם חרצנים קטנים כמו פסיפלורה, גויאבה, סברס, רימון- לסנן את החרצנים. מנגו, סלרי, אבטיח, פטרוזיליה, כוסברה, נענע טריים- כמות קטנה מצות- עד חצי ביום. יש מדינות שמגבילות כמויות של פיטריות, תירס ואננס לכמויות קטנות. כל השאר- אין שום בעיה. לעיתים אנשים שומעים מאחרים הנחיות לא מדויקות ונמנעים לחינם מפירות וירקות שאין סיבה להימנע מהם. בתאבון!