האם באורז בר יש ארסן?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום רב אינני יודעת לומר, אבל מצרפת את תגובת שרות המזון של משרד הבריאות בנושא: "ישנם שני סוגי תרכובות ארסן במזון, ארסן אורגני וארסן אנאורגני. הארסן האנאורגני הוא המקושר על פי המידע המדעי להשפעות בריאותיות. מבלי לראות את תוצאות הנתונים שהתקבלו, סביר להניח כי התוצאות מתייחסות לסה"כ הארסן במוצרים כלומר ארסן אורגני וארסן אי אורגני יחד. התקן האירופאי המגדיר רמות ארסן אי אורגני למוצרי אורז מסויימים הינו תקן חדש שנכנס לתוקף בינואר 2016. וועדת הקודקס אלימנטריוס למזהמים במזון, בה ישראל חברה מן המניין, המליצה (לאחרונה-ההמלצה היתה בשנה שעברה) על רמת מקסימום של 0.2 מ"ג/ק"ג לאורז מקולף. שירות מזון ארצי במשרד הבריאות קבע ופרסם קווים מנחים לכמות מירבית של מתכות כבדות במזון, המתייחסים גם לרמות מקסימום של ארסן אנאורגני וסה"כ ארסן בקטגוריות מזון שונות, הנחיות אלה עודכנו בשנת 2009 ובימים אלה מבוצעת הערכה מחודשת של הרמות המותרות במזון בישראל לכלל המתכות הכבדות כולל ארסן. עם עדכון ההנחיות בנושא הן יפורסמו באתר שירות מזון ארצי. אורז מיובא לישראל, שכן אין מגדלים אורז בארץ, הן כחומר גלם לתעשיית המזון והן כמוצר מוגמר, מוצרי מזון המיובאים לישראל נבדקים ונדגמים באופן אקראי למזהמים שונים כולל מתכות כבדות וזאת טרם כניסתם לארץ".