פיטריית שיטאקי לאחר כבישה במלח
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם ניתן לאכול את פטריית השיטאקי מיובשת/טרייה לאחר מספר ימים של כבישה/החמצה במלח, כלומר ללא בישול?
שלום רחל, זהו אינו פורום בישול אך ממה שאני יודעת צריך לבשל את פטריות השיאטקי. אולי כדאי שתשאלי בפורום מתאים יותר לתשובה מקצועית :) בתאבון
לא ברור לי למה הנושא-האם מבחינת התזונה הקונבנציונאלית אפשר/מומלץ מבחינה רפואית לאכול פיטריות מוחמצות אך לא מבושלות- לא קשור לפורום תזונת האדם. מה גם שפיטריית השיטאקי נחשבת לפי גישות מסויימות לבעלת כוח מחזק חיסון ומרפא. השאלה שלי מקבילה לכל שאלה אחרת שהיתה יכולה להשאל בנוגע למצב המזון-במצב טבעי/נא או מבושל כמו אם נכון/מומלץ מבחינה רפואית לאכול תפוחי-אדמה או ברוקולי שאינם מבושלים.