מה זה לחם קל ?מה עושה אותו ללחם קל?
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
מה זה לחם קל?.מה עושה אותו לקל יותר מלחם רגיל? תודה רום
לקריאה נוספת והעמקה
שלום רום, לחם קל הוא לחם המכיל 2/3 קלוריות מלחם רגיל. לפי הגדרות משרד הבריאות: "הכינוי "מופחת קלוריות" - כאשר הושגה הפחתה ב- 1/3 מהערך הקלורי בהשוואה למוצר הדומה, ניתן לכנות מוצר כ"מופחת קלוריות". ניתן גם לסמן מוצרים אלו בכינויים "קל" ו-"קלה" או במילים שקילות להם למשל "לייט"." http://www.health.gov.il/Subjects/FoodAndNutrition/Nutrition/Adequate_nutrition/Pages/labeling.aspx הוסבת סיבים תזונתיים בדר"כ מאפשרת ערכים אלו. הסיבים סופחים מים וכך קבלנו לחם באותו משקל אך עם פחות קלוריות.