בורון?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/12/2002 | 17:28 | מאת: dinamit2002

רציתי לדעת בבקשה על השפעתו של הבורון על הגוף,ועל קרישת דם. אני סובלת מדליות ברגלים,האם זה קשור לקרישת דם?תודה.

שלום לך! פעילותו של הבורון בגוף נחקרת ועדיין אינה ברורה במלואה. אם זאת, יש כנראה מספיק עדויות על מנת להחשיבו כרכיב תזונתי הכרחי (שאינו מיוצר בגוף אלא בא מהמזון). ככזה, הוא נחקר כעת על מנת לקבוע כמות יומית מומלצת ומציאת גבול עליון לשימוש (שאינו רעיל לגוף). מקורות טובים לבורון הם ירקות, פירות, קטניות ואגוזים. השפעה חיובית של הבורון ניתן כנראה לייחס לתהליך המינרליזציה של העצם ותחזוקתה, לשיפור הענות הגוף לטיפול באסטרוגן, שיפור יכולות פסיכומוטוריות והתהליך הקוגנטיבי. לא מצאתי קשר מאוד ברור בין בורון מהמזון לקרישיות הדם. אפשר אולי לשאול רופא המטולוג, ייתכן והידע שלו בנושא זה מעודכן יותר משלנו. נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית