גרעיני חמניות ודלעת
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלןם, אני טוחנת 2-3 כפות של גרעיני דלעת+2-3 כפות של גרעיני חמניה ומוסיפה אותם בתוך המזון שאני אוכלת במשך היום, רציתי לדעת מה התועלת שאני מפיקה ,מבחינת ערך התזונתי?והאם הכמויות האלה מספיקות כדי להפיק את הנידרש או שצריך להגדיל את הכמויות? תודה לתשובה נירה
לקריאה נוספת והעמקה
שלום נירה, קשה לענות על שאלה זו כיוון שלא ברור מה הכוונה ב"להפיק את הנידרש", וכמובן שאיכות תזונתך לא תלויה רק ב2 מרכיבים אלו אלא במזון נוסף שאת אוכלת לאורך היום.. בגדול, בתוספת זו את מקבלת כמות יפה של אבץ, ברזל ומגנזיום, וגם כמובן קלוריות שרב מקורן בשומן. הוספת אגוזים וגרעינים לתזונה היא מבורכת, אבל כמובן שיש להסתכל על התמונה המלאה, כפי שציינתי בתחילת התשובה רק בריאות