צבעי מאכל
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
נתקלתי ברשת ברשימה שהופצה בצרפת על צבעי מאכל.הרשימה מתייחסת לצבעים הבלתי מסוכנים ועד למסוכנים ביותר ומסרטנים. האם מישהו מכם מכיר את הרשימה? האם הרשימה מהימנה? מה משמעות האות e שליד כל צבע מאכל? כל צבעי המאכל כוללים את האות e + מספר נלווה. האם במזון בארץ,המכיל צבעי מאכל ,מצוינים כל אותם e-למיניהם,או שהמידע מוסתר מעין הציבור. אודה למשיבים. יום נעים. אחפש את הרשימה ואשלח בלינק נפרד לרווחת כולם.
רינת שלום! הרשימה ששלחת מסתובבת כבר כמה שנים באינטרנט. לגבי מהימנותה אני לא בטוחה. אין לי כל מידע לגבי בי"ח הספציפי הזה ותסלחי לי שאני לא אבדוק זאת.. במקרים כאלו הולכים למקור הידע, כאן לפי דעתי צריך ללכת ל - FDA האמריקאי, הרשות למזון ותרופות שהיא זו שמאשרת וקובעת בטיחות חומרים המשמשים בייצור מזון ותרופות. קודם כל אני מצרפת לינק שלהם לרשימה של צבעי מאכל בעלי אישור: http://www.cfsan.fda.gov/~dms/opa-col2.html הלינק הזה נותן קצת עובדות בנושא: http://www.cfsan.fda.gov/~dms/opa-col2.html אולי הם מסבירים את נוכחות ה - E בשם הצבע, אני לא יודעת מה זה אמור לייצג. יש מזונות בהם מסומן סוג צבע המאכל. אני לא מכירה את התקנות בנושא אבל יש להניח שאלו המסומנים במספר הם אלו שעלולים לגרום לרגישות וכך מי שאמור להמנע מהם יוכל לדעת על נוכחותם במזון. כמו למשל עם טטרזין שהוא אגב מאושר ע"י ה - FDA, (תוך הקפדה על תנאי הייצור), ונוכחותו מסומנת על האריזה כי הוא עלול לגרום למי שרגיש לו פריחה עדינה וגירוי בעור. אני מוסיפה עוד לינק של רשימת החומרים המסרטנים המוכרים ע"י משרד הבריאות הישראלי: http://www.health.gov.il/units/occup/cancer_meterial.htm ובכל מקרה ממליצה לך לפנות אליהם בקשר לתקנות בנושא. נועה
תודה לתשובתך המפורטת ולהפניותייך.