אומגה 3

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

25/12/2002 | 13:26 | מאת: jo

שלום וברכות לצוות המקצועי רציתי לדעת האם אומגה 3 ממקור צמחי , דוגמת זה מאגוזי מלך הוא שווה ערך לזה ממקורו בחי ? האם טונה משומרת מכילה את חומצות שומן אלה ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך! קודם כל סליחה על העיכוב בתשובה.. אנו מבדילים בין שתי קבוצות של חומצות שומן רב בלתי רוויות - אומגה 3 ואומגה 6. שתיהן מוגדרות חיוניות לאדם, כלומר אינן נוצרות בגוף ומקורן היחיד הוא מהמזון. את היתרונות של האומגה 3 ניתן גם כן לחלק לשתיים: 1. יתרון בריאותי חיובי ביותר להעלאת כמות האומגה 3 על חשבון האומגה 6. בכל השמנים יש אומגה 6 אך רק בחלקם אומגה 3. כדאי להעדיף אלו המכילים גם אומגה 3 כמו שמן קנולה למשל. כאן גם נכנסים אגוזי המלך שהזכרת. 2. לאומגה 3 כמו גם לאומגה 6 יש נגזרות ארוכות שרשרת נוספות אשר אינן מיוצרות בגוף באופן יעיל ולמרות שעדיין אינן מוגדרות "חיוניות", מתברר יותר ויותר שהן תורמות רבות לבריאות. נגזרות אלה (EPA,DHA,AA), אינן נמצאות בשמן שמקורו בצומח אלא רק בשומן מהחי, בעיקר בדגים. המסקנה המתבקשת היא שכדי להנות מכל היתרונות, מומלץ לאכול דגים, לפחות 2-3 פעמים בשבוע. אני מוסיפה לך לינק עם פרוט תכולת אומגה 3 ו - 6 (כולל נגזרת) במזונות העשירים בהם: http://www.homepage.montana.edu/~bchem280/omega.html נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית