סיבים ארוכים
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אני סובלת מעצירויות והבנתי שסיבים ארוכים קשים לעיכול וגורמים לעצירויות. שאלתי באיזה ירקות/פירות יש את הסיבים הללו כדי להמעיט בהם, תודה.
ליאור שלום לא כל כך ברורה לי ההגדרה שלך של סיבים ארוכים. כאשר אנו מדברים על סיבים אנו מחלקים אותם לשניים: סיבים מסיסים וסיבים בלתי מסיסים. (על פי מסיסות במים). רוב הסיבים הבלתי מסיסים מצויים בקליפות הצמח (קליפת הזרע או הפרי) ואילו הסיבים המסיסים מצויים לרב בשאר חלקי הפרי / הזרע. צריכה נאותה של שני סוגי הסיבים בתזונה עשויה לשפר את פעילות מערכת העיכול ולהקטין את הסיכוי לעצירות. הסיבים המסיסים סופחים נוזלים ועל ידי כך מקנים נפח לצואה דבר שיכול לזרז את פינויה ממערכת העיכול . הסיבים הבלתי מסיסים מגדילים גם הם את נפח הצואה ועל ידי כך מגדילים את תנועתיות המעי ואת פינויה. על מנת להגדיל את צריכת הסיבים במזון כדאי להגדיל את צריכת הירקות והפירות (אם אפשר עם הקליפה), להגדיל צריכה של מזונות המכילים דגנים מלאים (כגון מוצרים מקמח מלא, ברנפלקס וכד') ולצרוך קיטניות (חומוס, עדשים, שעועית) המכילות גם הן סיבים ומוצרים כמו קווקר, גרנולה וכד'. מאחר וכפי שהזכרתי קודם לחלק מהסיבים יש תכונה של ספיחת נוזלים הם עשויים במצב של חסר בנוזלים לגרום לעצירות לכן חשוב בנוסף על צריכת סיבים גם שתייה מרובה. חשוב להיות מודעים לתופעות שעלולות להופיע עם הגברת צריכת הסיבים במזון כמו: גזים, תחושת מלאות, תנועתיות גדולה של המעיים ולעיתים גם כאב בטן קל. נועה