חיטה מלאה
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
נהוג לראות את הלחם מחיטה מלאה כבריא יותר , אולם מצד שני יש בו מרכיבים המונעים את ספיגת הויטמינים והמינרלים , אז אם כן במה הוא עדיף על לחם לבן ? האין סיבים מרובים בתפריט גורמים לאיבוד של ויטמינים ומינרלים חיוניים מהגוף ? תודה מראש על תשובתכן .
היי, הלחם המלא הוא הרבה יותר עדיף מלחם לבן!!!! פירוק של הלחם הלבן לוקח המון ויטמינים ומינרלים. עדי
יוסי שלום! בלחם מחיטה מלאה יש מעט סיבים ויש גם ויטמינים ומינרלים אשר המקור של כולם היא בקליפת החיטה. בלחם לבן אין סיבים אבל גם כמעט ואין ויטמינים ומינרלים, אלא עם כן הלחם מועשר במרכיבים אלה ואז קיים ציון לכך על האריזה. סיבים מומלצים לבריאות ובד"כ נמצאים במזונות המהווים מקור טוב לויטמינים ומינרלים. מחקרים רבים מוכיחים כי צריכת מזונות המכילים את כל אלה עולה ביעילותה על צריכתם בצורת תוספים. מכן נותר לנו להסיק שאובדן הויטמינים והמינרלים אינו משמעותי. נועה