מיץ רימונים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

05/01/2003 | 17:55 | מאת: רונית

האם למיץ רימונים יש סגולות ריפוי מיוחדות ובכלל, מהו ערכו התזונתי של הפרי?

לקריאה נוספת והעמקה
06/01/2003 | 09:24 | מאת: נועה

שלום רב בהמשך לשאלתה של רונית, ברצוני לדעת האם נכון הדבר שיש "הרבה" ברזל במיץ רימונים וכמה מ"גל ברזל יש בו. האם גם תות עשיר בברזל ומי יותר מבין שניהם תודה

"סגולות המרפא" כפי שאת מכנה אותן, שנתגלו לגבי מיץ הרימונים בסדרת מחקרים אשר נערכת במעבדת הליפידים של הפקולטה לרפואה של הטכניון ע"י פרופ' אבירם, מיוחסות לטנינים - פוליפנולים המצויים ברימון, אך דווקא בקליפות הפנים הצהבהבות ומעט בקליפת החוץ שלו (כפי שמסרה ד"ר ביאנקה פורמן ממעבדת הליפידים). לטנינים תכונות נוגדות חימצון המשפיעות לטובה על תהליכי טרשת עורקים (מעכבות אותם). ככלל, חומרים צמחיים בעלי תכונות נוגדות חימצון, נמצאים בד"כ בריכוזים גבוהים בחלקיו החיצוניים של הצמח. הסיבה - אלה חומרי מגן גם לצמח מפני תנאי סביבה קשים העלולים להגביר החימצון כמו קרינה וחום. מכאן ניתן להבין שהיתרונות המצויים בקליפות ינוצלו רק ממיץ המופק מסחיטת הרימון יחד עם הקליפה שלו (כפי שנעשה לאחרונה בחופי הים..). לשאלה הנוספת שנשאלה ע"י נועה - לרימון אין תכולת ברזל משמעותית כלל וכצמח הוא אינו מהווה מקור משמעותי לברזל. נועה ומירי

מנהלי פורום תזונה קלינית