מרק ירקות
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
שלום, רציתי לדעת אם אכילת ה"מים" של מרק ירקות ללא הירקות עצמם תורמת לגוף ויטמינים, כלומר האם הויטמינים יוצאים מהירקות למים בזמן הבישול ? תודה מראש
גלי שלום! כשעושים מרק ירקות, רוב הויטמינים נהרסים מהבישול עצמו והופכים בלתי פעילים. לעומת זאת המינרלים כן משתחררים למי הבישול ולכן יש למים ערך תזונתי כלשהו. נועה
נועה שלום, האם בבישול מרק ירקות על אש נמוכה מאוד (למשך זמן רב יותר) ואולי לא יגיעו כלל לרתיחה- ישמרו הויטמינים? רון.