מרק ירקות

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

12/01/2003 | 23:28 | מאת: גלי

שלום, רציתי לדעת אם אכילת ה"מים" של מרק ירקות ללא הירקות עצמם תורמת לגוף ויטמינים, כלומר האם הויטמינים יוצאים מהירקות למים בזמן הבישול ? תודה מראש

גלי שלום! כשעושים מרק ירקות, רוב הויטמינים נהרסים מהבישול עצמו והופכים בלתי פעילים. לעומת זאת המינרלים כן משתחררים למי הבישול ולכן יש למים ערך תזונתי כלשהו. נועה

15/01/2003 | 11:14 | מאת: רון

נועה שלום, האם בבישול מרק ירקות על אש נמוכה מאוד (למשך זמן רב יותר) ואולי לא יגיעו כלל לרתיחה- ישמרו הויטמינים? רון.

מנהלי פורום תזונה קלינית