מדוע אומרים שקליפת האפרסמון אינה דבר בריא?

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

15/01/2003 | 10:32 | מאת: אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

אפרת שלום, אינני יודעת אם כך אכן אומרים, אבל בוודאות אני כן יכולה להגיד שיש סיכון באכילת אפרסמון עבור אנשים עם חומציות פחותה בקיבה (למשל כאלו הנוטלים באופן כרוני סותרי חומצה). במצבים אלו היו מיקרים שסיבי האפרסמון יצרו גוש שלא התפנה מהקיבה או עבר למעי אבל נתקע שם ויצר חסימה, וכתוצאה נדרשה התערבות ניתוחית. מקרים דומים דווחו לגבי אנשים שהפריזו ואכלו סברס בכמויות גדולות בבת אחת. כעקרון, אדם בריא, ללא בעיות במערכת העיכול יכול לאכול אפרסמון וסברס ללא חשש, אך מומלץ לא להפריז בכמויות.

מנהלי פורום תזונה קלינית