סוגי סוכר!!
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
האם סוכר חום אכן בריא יותר מסוכר רגיל ומהם יתרונותיו הבריאותיות של סוכר חום בהנחה שהוא כן בריא יותר?
שלום לך! באופן כללי, סוכר בשימוש בכמויות סבירות, אינו בעייתי. לשימוש מוגזם בסוכר עצמו ובמוצרי מזון עתירי סוכר יש השלכות שליליות על מצב הבריאות הכללי. מבחינה זו, סוכר לבן וחום זהים. ההבדל ביניהם הוא שתהליך הייצור של הסוכר כולל בתוכו זיקוק בו הופך הצבע מחום ללבן. המשמעות, סוכר חום עובר פחות עיבוד תעשייתי. ככל שמזון פחות מעובד, הוא נחשב בריא יותר. זה לא שלסוכר חום סגולות בריאותיות כמו שסוכר לבן פחות מומלץ. דעתי האישית - למי שמשתמש בכמויות קטנות כמו כפית או שתיים בקפה, זה ממש לא משמעותי. נועה