שאלה לדיאטיקנית לא בנושא הרזיה

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

11/02/2002 | 20:47 | מאת: גילה

האם נכונה השמועה כי ניתן בעזרת מניעת מאכלים מסוימים, כמו למשל מוצרי חלב, להקל על סימפטומים של שפעת והצטננות (שיעול, נזלת וכד')

גילה הי, יש אסכולות כגו התזונה לפי הרפואה הסינית שמשייכות למזונות שונים תכונות של הגברת או הפחתת לחות. לפי אסכולה זו מוצרי חלב מגבירים ייצור ליחה ולכן הם ממליצים לצמצם צריכה בכדי "ליבש" הצטננות. לומר לך אם יש לכך בסיס מדעי אין לי אפשרות, אני יכולה רק לציין שמומחים לאלרגיה לא הצליחו למצוא כל קשר בין רמת ליחה וצריכת מוצרי חלב. הסיכון המרכזי בעיני בתיאוריה הנ"ל היא בכך שיש אנשים הנסחפים להמנעות ממושכת ממוצרי חלב - למשל אצל ילדים עם דלקות אזניים מרובות, או התקרריות תכופות ובכך מונעים מהם מקור מזון המכיל מרכיבים חיוביים רבים לגדילה והתפתחות. יהיו כאלה שיטענו (ובמידה של צדק) ששתיית חלב לאחר הגמילה מיניקה אינו טבעי, היות ורק עשרת אלפים שנה האנושות צורכת חלב (פסיק לעומת האבולוציה). אבל אי אפשר להתווכח עם העובדה שבמערך המזון הקיים היום חלב היום הנו המקור הטוב ביותר לסידן, חלבון איכותי ועוד (כולל חומרים מונעי סרטן) לפיכך חשוב לצרוך אותו.

13/02/2002 | 10:14 | מאת: גילה

הרבה תודות על התגובה, ברורה לי ההתייחסות לגיל הינקות ואולי הייתי צריכה להבהיר בשאלתי כי הנני מתכוונת למבוגרים.

מנהלי פורום תזונה קלינית