פירמידת המזון
דיון מתוך פורום תזונה קלינית
אנו מורות למדעים. שאלתנו: מדוע קמח לבן ומוצריו, אורז לבן ותפו"א מופיעים בחלקה העליון של פירמידת המזון החדשה? מדוע הם נחשבים לבעלי ערך תזונתי נמוך
עינב וגלית שלום! אני שולחת לכן קישור למאמר של החוקר וולט ווילט בו הוא מציג את הצעתו לשינוי הפרמידה: http://www.sciam.com/article.cfm?articleID=0007C5B6-7152-1DF6-9733809EC588EEDF&pageNumber=1&catID=2 לפני שאענה על שאלתכן, 2 דברים: 1. הפרמידה ה"רשמית" עדיין לא שונתה. 2. זהו חוקר אפידמיולוגי מאוד רציני אשר אחראי על מחקר האחיות (90000 משתתפות מ - 1975) ואנשי מקצועות הרפואה (50000 משתתפים מ - 1986), כך שהוא מתבסס על ממצאים אפידמיולוגים מאוד משמעותיים. עם זאת, חשוב לזכור שמדובר באוכלוסיה אמריקאית. ולשאלתכן.. מדובר על פחמימות מורכבות אך במצב שהוא הכי קרוב לפשוטות, כלומר הן מתפרקות מהר לסוכר, מעלות מהר את הגלוקוז בדם ומכילות הכי מעט (אם בכלל) יתרונות תזונתיים כמו ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים (שאובדים בתהליך העיבוד). לכן החוקר מחשיב גם פחמימות אלו לקלוריות "ריקות" (כפי שאנו מתייחסים לפחמימות פשוטות - סוכרים). במחקריו נמצא שמרכיבים אלו מעלים את הסיכון לחלות בסכרת סוג 2 ומחלות לב וכלי דם. נועה
נועה שלום! עזרת לנו מאוד תודה רבה ויישר כח עינב וגלית