צליאק

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

09/03/2003 | 13:51 | מאת: יהודית

שלום! ברצוני לדעת מהי מחלת הצליאק ? האם יש לה ריפוי? אודה לכן על הפניה למקורות מידע על המחלה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה
09/03/2003 | 18:44 | מאת: דולצינאה

הרי לך שני מקורות: http://www.celiac.co.il http://www.celiac.org.il אגב, זו לא מחלה איומה כל כך. לחבר שלי יש את זה ובסך הכל לא לאכול חיטה זה די בריא ולא נורא בכלל. יש בפורומים של נענע פורום של חולי צליאק: http://forums.nana.co.il

09/03/2003 | 18:48 | מאת: adi

היי, כעקרון צליאק (או בעברית כרסת) זו מחלה בה הגוף לא מפרק את חלבון החיטה הקרוי גלוטן. או שלוקים בה חייבים להמנע מחיטה וכל הקשור בזה. עדי

יהודית שלום! קיבלת ממשתתפי הפורום הפניות למקורות מידע מוסמכים. בקצרה - צליאק הינה מחלה בה גלוטן (חלבון המצוי בחיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל), גורם לתגובה חריפה במערכת העיכול המתבטאת בשלשולים, נפיחות, משקל ירוד ומצב תזונתי ירוד. קיימים גם חולים אשר אין להם תופעות חריפות אך אין זה מוריד מחשיבות הטיפול במחלה כי יש לה סיבוכים הצפויים לחולים אלו בעתיד (כמו סרטן). לא מחלימים ממחלה זו, חיים איתה. איך? באמצעות תפריט שאינו מכיל גלוטן (לשם כך יש לקבל הדרכה מקיפה מדיאטנית). נועה

מנהלי פורום תזונה קלינית