דגנים

דיון מתוך פורום  תזונה קלינית

14/03/2003 | 11:22 | מאת: אלכס

אלו מחסורים יכולים להתפתח אצל אדם שלא אוכל דגנים כלל גם לא בטטה תירס תפו"א אך אוכל מכל אבות המזון האחרים.

אלכס שלום! לפני שאענה לך, רק שיהיה ברור, אתה לא אוכל את כל רשימת המזונות הנ"ל: לחם מכל סוגי הדגן, תירס בכל צורותיו, דגני בוקר מכל הסוגים, תפו"א, בטטה, אורז, פסטות, בורגול, קוסקוס, כוסמת, קרקרים מכל הסוגים, עוגות ועוגיות? ומה לגבי קטניות? ומה לגבי סוכרים פשוטים? פירות, מיצים, ממתקים? ומוצרי חלב ניגר? חלב ומעדנים? וירקות? נועה

19/03/2003 | 14:00 | מאת: אלכס

אני אוכל: בשר, עוף, דגים, ביצים, הרבה ירקות, קיטניות (שעועית ועדשים), מיצי ירקות עם כמות קטנה של פרי שאני מוסיף בסוף הסחיטה, לגבי מוצרי חלב - רק חמאת עזים ואבקת חלבון שמורכב מחלב עזים אורגני. אני משתמש בשמן זית, שמן שומשום, ומעט טחינה גולמית. כל הדגנים שציינת אני לא אוכל, חוץ מדוחן שאני בד"כ אוכל כחלק מארוחת בוקר, ולפעמים אורז בסמתי מלא ולחם שיפון אך מעט מאד. אני לא אוכל מוצרי סויה (חוץ מרוטב תמרי) ולא נוגע במזון מעובד או ממתקים. הדגנים והסוכרים הפשוטים גורמים לי להרגיש רע ומחמירים פצעים כרוניים שיש לי. בדיקות רפואיות תקינות (אין צליאק, מחלת מעיים, סכרת או שומנים ברמה גבוהה), ובדיקת שיער גילתה שלא חסר לי סידן). תודה מראש על התשובה

מנהלי פורום תזונה קלינית